Dostava in pošiljanje

Dostava in pošiljanje

Ponudnik mora blago dostaviti v obljubljenem času. Dostavo prejetih naročil vrši GLS Slovenija. Strošek dostave je 3,95€, dostavna služba pa si pri odkupninskih pošiljkah zaračuna še vplačnino v znesku najmanj 0,86€. Ob odpremi vašega naročila prejmete potrditveni mail. Za naročila v vrednosti nad 60€ stroške dostave v celoti krije ponudnik.

Dostava je možna le za uspešno oddana naročila. Po pakiranju naročenega blaga in predaji naročila kuriju v dostavo do navedenega naslova, bo o tem kupec po elektronski pošti obveščen.

Dobavni rok

Dobavni roki so dolgi med 1 – 15 dni in so za vsak artikel posebej izraženi v številu delovnih dni v kratkem opisu izdelka ob slikah, tik pod ceno. In vsakemu naročilu telefonsko sporočeno, v kolikor je ta rok drugačen.

Dostave naročenega blaga se ne izvaja ob sobotah, nedeljah in praznikih.

  • Redna dostava za – v 1-3 delovnih dneh po potrditvi naročila našim zaposlenim preko elektronske pošte ali telefona (za izdelke na zalogi).
  • Izredna dostava – v 15 dneh po potrditvi naročila našim zaposlenim preko elektronske pošte ali telefona (za izdelke, ki so naknadno naročeni pri naših partnerjih).

Neprevzeti paketi

Kupec je po oblikacijskem zakoniku naročen paket dolžan prevzeti in plačati odkupnino. V kolikor kupec paketa ne prevzame s tem dejanjem podjetju povzroča finančno škodo. Vse potencialne kupce pozivamo, da pred oddajo naročila preverijo svoje finančno stanje in da v primeru nezmožnosti plačila ne naročajo v spletni trgovini. O prevzemu paketa ste obveščeni večkrat: (i) z SMS sporočilom Pošte Slovenija, ko je paket na poti na vaš naslov, (ii) na dan dostave z obvestilom pošte, če vas v trenutku dostave ni na naslovu. V primeru, da naročilo z izbranim načinom plačila “po povzetju” ni prevzeto, stranki zaračunamo stroške pošiljanja in vračanja naročila, administrativne stroške in pogodbeno kazen v skupni višini:

  • 10 EUR za naročila do 50€
  • 20 EUR za naročila nad 50€

Cene pogodbenih kazni so brez DDV.

Naročnik se lahko pogodbeni kazni izogne z vnovično dostavo povečano za stroške vrnitve pošiljke in nove dostave. Vnovično naročilo je možno plačati le po predračunu. V primeru lažnih naročil bomo IP naslov predali v nadaljnjo obravnavo policiji kot zlorabo.

Sledenje pošiljkam

Pri naročilu in izbiri dostave s sledenjem kupec na e-naslov prejme kodo za sledenje pošiljki.

Stanje pošiljke lahko kupec preveri na https://gls-group.eu/SI/sl/sledenje-posiljki