Že kar nekaj časa so aktualne diete. Na eni strani kot »modne muhe«, na drugi strani pa zaradi porasta zdravstveno pogojenih izzivov povezanih z načinom prehranjevanja.

Diete, ki so potrebne zaradi zdravstvenega stanja so nujne in se jih je potrebno držati v celoti. Tiste druge, pa so večinoma aktualne zaradi cilja izgube telesne teže ali pa  zaradi takšnih in drugalnih prepiračnj (Veganstvo, vegetarijanstvo,…).

Ne glede na to, kakšen je vaš aktualen način prehranjevanja, je dejstvo, da hrana vpliva tudi na stanje kože. To je še toliko bolj izrazito ko govorimo izzivih s kožo kot je atopijski dermatitis.

Pri tem se je ključno zavedati dvojega. Najprej da mora vsak posameznik sam pri sebi raziskati, katero živilo mu morda ne ustreza. Potem pa, da ob ukinjanju določenih živil iz naše prehrane lahko pride tudi do pomanjkanja vitaminov in mineralov v našem telesu. Celo ob zelo raznoliki prehrani se lahko zgodi, da nam česa primanjkuje, saj je hrana v teh časih precej osiromašena.

Čeprav drži, da mora vsak pri sebi ugotoviti, kaj mu ne odgovarja, pa vendar obstajajo smernice, ki veljajo za večino.  Ko govorimo o atopijskem dermatitisu se je sploh smiselno izogniti konzervansom, sladkorju, predelani hrani, hormonskim dodatkom k hrani, pesticidom in podobnim sestavinam izpostavljenim živilom.

Dejstvo je, da so prehranska dopolnila del vsakdanjika mnogih že sedaj, zagotovo pa bodo v prihodnje postala stalnica večine. Poskrbite torej, da vaše telo dobi, kar potrebuje. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da se bodo vaše težave s kožo poglobile. Izberite kvaliteto!

Če potrebujete nasvet  nas pokličite na 070 430 527!