Tuširanje ali kopanje na redni bazi je smiselno, vendar ob upoštevanju nekaterih smernic. Na splošno se bolj priporoča tuširanje, saj daljše namakanje v vodi še bolj izuši kožo. Prav tako kožo izsuši prevroča voda, zato pazite, da temperatura vode ne presega 36°C.

Tuširanje ali kopanje naj ne bi trajalo dlje kot 20 minut. Enako ali še bolj pomembno je, da ne uporabljate dražečih, atopikom neprimernih mil. Če gre za vsakodnevno tuširanje, je lahko večkrat dovolj tudi samo voda, drugače pa se priporočajo sredstva za umivanje, ki so primerna za atopike (npr. sindeti oz. t.i. sintetična mila), občasno tudi antiseptična mila.
Mnogi se poslužujejo različnih kopeli (hrastovo lubje, kis, morska sol, olje,..), a je pri tem izrednega pomena stanje kože in doziranje teh sredstev, zato previdnost ne bo odveč. Na dermatovenerološki kliniki, kot običajen način zdravljenja, uporabljajo Hipermangan, ki vsebuje kalijev permanganat. Taka kopel deluje protimikrobno, saj na površini kože sprošča kisik. Pospešuje tudi celjenje vnete ali poškodovane kože.

Prav tako ključnega pomena je to, da se je v roku treh minut po tuširanju ali kopeli potrebno v celoti namazati z negovalno, vlažilno kremo, v nasprotnem primeru vsa voda izhlapi in je koža še bolj suha.

Kombinacija teh ukrepov (temperatura, ustrezno milo in 3 min.) lahko močno izboljša izkušnjo tuširanja oz. kopanja, sploh za najmlajše atopike, ki imajo vodo običajno zelo radi, pa jim jo izzivi s kožo lahko oddaljijo. Poleg tega, s temi ukrepi, pripomorete tudi k zmanjšanju kožnih težav.

Zadnje objave