Omega maščobne kisline so se izkazale za izredno koristne, uporabne za naše zdravje. Najbolj pogosto se omenjajo Omega-3 maščobne kisline v hrani ali prehranskih dodatkih, dejstvo pa je, da pomembno poznati tudi druge omega maščobne kisline in vedeti, da jih poleg zaužitja, lahko nanesemo tudi direktno na našo kožo v obliki različnih negovalnih izdelkov.

Čeprav so različne vrste omega maščobnih kislin zadolžene za različne procese, pa skupaj odlično sodelujejo pri krepitvi zdravja, počutja. Mi smo izpostavili štiri, v katerih živilih so prisotne in kakšne učinke imajo:

Omega 3 (Ribje olje, rastlinska olja, soja, orehi, chia semena,…) – Vključene so v mnoge različne procese telesa, pripomorejo k elastičnosti celičnih membran, delujejo protivnetno. Prav tako v kremicah delujejo protivnetno, blažijo pa tudi srbečico.

Omega 6 (Meso, jajca, mlečni izdelki, koruza, arašidi, soja,…)- Morajo biti v pravem ravnovesju z Omega 3 maščobnimi kislinami. V takem primeru zmanjšuje holesterol v krvi in s tem tveganje za bolezni srca in ožilja. V kremah pripomorejo k optimalnemu delovanju kožne pregrade, ki postane močnejša in odpornejša.

Omega 7 (Rakitovec, makdamija,…) – Ugodno vpliva na metabolizem, lahko prepreči diabetes tipa 2, zniža slab holesterol in zviša dobrega, preprečuje rakava obolenja in zmanjšuje vnetne procese v telesu. V obliki krem pa na kožo deluje blažilno in popravlja poškodbe.

Omega 9 (Losos, laneno seme, oljčno olje, rumeno gorčično seme,…) – Zmanjšuje možnost pojava srčnih obolenj in diabetesa. Če uporabljamo kreme z Omega 9 maščobnimi kislinami skrbimo za zaščito celic in obnavljanje kože.

Izdelki v naši spletni trgovini, ki vsebujejo omega maščobne kisline, so Rilastil.

DO 26.10. jih je mogoče kupiti 20% ceneje 😉