To pa je vprašanje 😉

Torej najprej zagotovo morate vedeti kakšno stanje poskušate rešiti, omiliti, kaj želite doseči in na katerem delu telesa. Od tega bo odvisna vrsta izdelka (krema, olje, losjon, milo, šampon,…)

Potem je pomembno, da poznate svoje (otrokove) poslabševalce. To so tiste sestavine, dejavniki, materiali, ki poslabšujejo stanje kože, ki vam ne odgovarjajo. Tem, se je potrebno izogniti.

Potem pa je tukaj še najbolj pomemben dejavnik, VAŠ OBČUTEK!

Najprej naj vas opogumimo, če vas je že 15 preizkušenih prejšnjih izdelkov razočaralo, ni nujno, da vas bo tudi naslednji. Tako da kar pogumno, samo vprašanje časa je, kateri bo vendarle v pomoč. In pa, zaupajte vase, v svoj občutek, ko gre za izbiro izdelka.

Dejstvo je, da vam bodo eni bližje kot drugi. Skupek vaših izkušenj in znanja upravlja s tem vašim občutkom, zato ga poslušajte. Tudi če se ta občutek ne strinja z dobronamernimi nasveti nekaterih ljudi 😉

In še…k atopijskemu dermatitisu se mora pristopiti celostno. Čeprav je nega kože ključnega pomena, pa še zdaleč ni edina stvar, ki jo je potrebno narediti. Več o tem pa v naslednjem zapisu…